Μονόχρωμοι Σταυροί Φαρμακείων

Αν ρωτήσουμε οποιονδήποτε στον δρόμο πως ξεχωρίζει ένα φαρμακείο, δηλαδή ποιο είναι το χαρακτηριστικό από το οποίο καταλαβαίνει ότι ένα κατάστημα είναι φαρμακείο, είναι σίγουρο ότι θα απαντήσει κάτι σχετικά με τον πράσινο σταυρό του. Ο πράσινος σταυρός αποτελεί το σύμβολο των φαρμακείων σε όλο το κόσμο κι έτσι όλοι μπορούν να καταλάβουν σε όποια χώρα ή ήπειρο βρίσκονται, που βρίσκεται το κοντινότερο φαρμακείο. Επιπλέον, ο φωτισμένος σταυρός δείχνει και ότι το φαρμακείο είναι ανοιχτό, πράγμα πολύ χρήσιμο για όσους ψάχνουν ένα φαρμακείο τις ώρες της διανυκτέρευσης ή σε μία μέρα αργίας. Με απλά λόγια, δεν νοείται να υπάρχει φαρμακείο χωρίς τον χαρακτηριστικό πράσινο σταυρό, για την ακρίβεια, ο σταυρός επιβάλλεται τόσο από τη πολιτεία όσο και από τους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Τα φαρμακεία στις μέρες μας ευτυχώς ή δυστυχώς δεν πουλάνε μόνο φάρμακα. Σε ένα φαρμακείο μπορεί κανείς να βρει μια τεράστια ποικιλία από προϊόντα που σχετίζονται με την υγεία ή την προσωπική υγιεινή: από οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες μέχρι καλλυντικά και κρέμες ομορφιάς και από θερμόμετρα και πιεσόμετρα μέχρι βασικά ορθοπεδικά είδη. Μπορεί κανείς να πει λοιπόν ότι τα φαρμακεία είναι στην ουσία μικρά πολυκαταστήματα υγείας, οπότε είναι και λογικό να θέλουν να προσελκύσουν και πελάτες που δεν θέλουν απλά να εκτελέσουν μία συνταγή τους.

Για ευνόητους λόγους, οι δυνατότητες προβολής και διαφήμισης ενός φαρμακείου είναι σχετικά περιορισμένες αφού ο πρώτος και κύριος σκοπός του είναι η πώληση φαρμάκων και η εκτέλεση των ιατρικών συνταγών. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να τραβήξει ένα φαρμακείο τη προσοχή του κόσμου και ο πιο απλός και αποτελεσματικός είναι με έναν σταυρό LED Matrix.

Τι είναι ο σταυρός LED Matrix

Μπορεί ακούγοντας τη λέξη Matrix το μυαλό σας να πηγαίνει στην γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά ο σταυρός LED Matrix κάθε άλλο παρά προϊόν επιστημονικής φαντασίας είναι. Στην ουσία πρόκειται για έναν σταυρό που αποτελείται από χιλιάδες μικρά LED φωτεινά στοιχεία (λαμπάκια), τα οποία στην ουσία μετατρέπουν τον σταυρό σε μία μικρή οθόνη η οποία μπορεί να προβάλλει μικρά animations ή ακόμη και πληροφορίες σχετικά με την ώρα, τον καιρό αλλά και τα προϊόντα ή τη λειτουργία του φαρμακείου.

Μονόχρωμος Σταυρός Φαρμακείου - Δείγμα 2

Οι σταυροί LED Matrix βγαίνουν σε πολλά σχέδια και αποτελούνται από τα κυκλώματα και τα φωτεινά στοιχεία τα οποία και τοποθετούνται σε έναν ειδικό «σκελετό» από ανοξείδωτα και ανθεκτικά υλικά για να είναι εγγυημένη η σωστή λειτουργία του σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ο προγραμματισμός ενός σταυρού αυτού του είδους δεν απαιτεί ειδικές γνώσει αφού συχνά γίνεται με ένα απλό πρόγραμμα στον υπολογιστή του ιδιοκτήτη. Ο προγραμματισμός και η σύνθεση των μηνυμάτων μπορούν να γίνουν είτε μέσω σύνδεσης USB είτε και ασύρματα, ανάλογα το μοντέλο και τις ιδιότητες του, στο sparkle.gr θα βρείτε πολλά μοντέλα, ασύρματα και μη.

Γιατί να προτιμήσετε ένα σταυρό LED Matrix

Μεγάλη ορατότητα: Οι σταυροί αυτοί έχουν φωτεινά στοιχεία LED τα οποία και είναι ειδικά σχεδιασμένα για ανοιχτούς χώρους και είναι πολύ πιο φωτεινά από τα φώτα των κλασικών σταυρών φαρμακείου. Αυτό σημαίνει ότι ο σταυρός σας και κατ’ επέκταση το φαρμακείο σας, θα είναι ορατό πιο εύκολα και θα ξεχωρίζει από τα άλλα καταστήματα της γειτονιάς.

Δυνατότητα συγγραφής μηνυμάτων και πολλά animation: Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τραβήξετε το βλέμμα τον υποψήφιων πελατών σας ακόμη και προς τη γενική κατεύθυνση της επιχείρησης σας αν θέλετε να τους κάνετε κανονικούς πελάτες. Τα μηνύματα του σταυρού LED Matrix και τα animation σίγουρα θα τραβήξουν το βλέμμα ακόμη και αν λένε κάτι απλό όπως την ώρα και τη θερμοκρασία.

Εύκολη χρήση: Όπως είπαμε και πριν, ο προγραμματισμός ενός τέτοιου σταυρού μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσω μίας ειδικής εφαρμογής στον υπολογιστή. Η εφαρμογή αυτή περιέχει πολλά έτοιμα animations και μηνύματα, αλλά μπορείτε πάντα να φτιάξετε και τα δικά σας, χωρίς τη βοήθεια κάποιου τεχνικού και χωρίς να πειράξετε την ίδια την κατασκευή του σταυρού.