Έγχρωμος Σταυρός Φαρμακείου Videowall - Δείγμα 03

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να έχει κάθε φαρμακείο, αυτό είναι ο φωτεινός πράσινος σταυρός. Σε όλα τα μέρη του κόσμου ο σταυρός αυτός δείχνει στους περαστικούς ότι ένα κατάστημα είναι φαρμακείο αλλά και ότι είναι ανοιχτό, οπότε και μπορούν να το επισκεφτούν και να προμηθευτούν τα φάρμακα και ό,τι άλλο χρειάζονται. Ο σταυρός όμως δεν είναι απλά μία τυπικότητα που απλά πρέπει να υπάρχει λόγω διάφορων κανόνων και νόμων με αυστηρές ποινές κάποιες φορές. Ο σταυρός μπορεί να και να τραβήξει το βλέμμα ενός περαστικού προς το φαρμακείο και να τον κάνει να το επισκεφτεί για να αγοράσει κάποιο καλλυντικό ή άλλο είδος υγείας.

Ο σταυρός στις μέρες μας λοιπόν πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από απλά μια φωτεινή ένδειξη που στην ουσία δουλεύει σαν τις πινακίδες που έλεγαν «ανοικτό ή κλειστό» στις πόρτες των καταστημάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε ότι όλο και περισσότερα φαρμακεία φαίνεται να σταματούν να τοποθετούν τους κλασικούς σταυρούς από νέον και άλλα φωτεινά στοιχεία ή να αντικαθιστούν αυτούς που έχουν με άλλα συστήματα, πολύ πιο σύγχρονα. Σκοπός είναι πάντα να τραβήξουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη προσοχή του κόσμου και να προσελκύσουν πελάτες.

Από τους νέους τύπους σταυρών, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν δύο που πραγματικά ξεχωρίζουν: οι έγχρωμοι σταυροί φαρμακείου LED Matrix και οι σταυροί video wall. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα κοινά σημεία και οι διαφορές τους για να καταλάβετε ποιος είναι ο καλύτερος για το δικό σας φαρμακείο.

Κατασκευή

Και οι δύο τύποι σταυρών μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν και πολλά κοινά στοιχεία όσον αφορά την κατασκευή. Οι σταυροί LED Matrix αποτελούνται από ένα πλαίσιο με φωτεινά στοιχεία LED. Το πλαίσιο αυτό μπορεί να έχει πολλά σχήματα και σχέδια καθώς και διατίθεται σε πολλά μεγέθη, πράγμα που μπορείτε να το δείτε και στο sparkle.gr και άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις. Τα video wall από την άλλη είναι συνήθως απλά πολύ μεγάλες LED οθόνες, οπότε το σχήμα τους είναι σχεδόν πάντα τετράγωνο ή ορθογώνιο και βγαίνουν συνήθως σε συγκεκριμένα μεγέθη, καθώς η κατασκευή μίας συσκευής σε κάποιο custom μέγεθος είναι πολύ ακριβή και σε κάποιες περιπτώσεις και αδύνατη.

Μονόχρωμος Σταυρός Φαρμακείου - Δείγμα 3

Λειτουργικότητα

Εδώ μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν κάποιες ομοιότητες. Και οι δύο τύποι σταυρών φαρμακείου έχουν τις ίδιες σχεδόν λειτουργίες, απλά υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο εκτέλεσης τους. Και οι δύο σταυροί είναι έγχρωμοι και μπορούν να προβάλλουν και διάφορες πληροφορίες πέρα από το σύμβολο του σταυρού. Μπορούν ας πούμε να προβάλλουν πληροφορίες για τον καιρό και την ώρα. Και οι δύο τύποι σταυρών μπορούν να προβάλλουν και animations, αλλά εδώ βρίσκεται και η μεγάλη τους διαφορά. Τα videowall δεν μπορούν να προβάλλουν μόνο animations, αλλά και ολόκληρα video και μάλιστα σε υψηλή ευκρίνεια, οπότε μπορούν να παίζουν και διαφημίσεις και άλλα ενημερωτικά video, πράγμα που τα κάνει και πιο αποτελεσματικά στη προσέλκυση της προσοχής των πελατών.

Ορατότητα

Το παν για έναν σταυρό φαρμακείου είναι να είναι ορατός από όσο το δυνατόν πιο μακριά και κάτω από όλες τις συνθήκες καιρού και φωτισμού. Εδώ είναι που μπορούμε να πούμε πως και οι δύο οι σταυροί είναι ισόπαλοι. Και οι δύο τύποι σταυρών αποτελούνται από φωτεινά στοιχεία LED τα οποία είναι πολύ λαμπερά και είναι και ειδικά σχεδιασμένα για να δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους. Με άλλα λόγια, ο σταυρός σας θα φαίνεται πάντα είτε επιλέξετε την μία κατηγορία είτε την άλλη. Απλά είναι πολύ πιο πιθανό να τραβήξει το βλέμμα το video wall, το οποίο και θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

Τιμή

Κατ’ αρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε ότι και οι δύο τύποι σταυρών είναι σαφώς πιο ακριβοί από τους παραδοσιακούς. Όσον αφορά τη μεταξύ τους σύγκριση όμως, οι σταυροί LED Matrix είναι σαφώς πιο φθηνοί από τους σταυρούς video wall.