Led Wall Stand P2,5

Οι έγχρωμες οθόνες videowall είναι πλέον από τα πιο πολύτιμα εργαλεία όσον αφορά την προβολή μίας επιχείρησης. Μπορούν να διαφημίσουν με μεγάλη ευκολία και αποτελεσματικότητα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του καταστήματος αφού στην ουσία μπορούν να παίξουν ολόκληρα έγχρωμα video και μάλιστα με υψηλή ευκρίνεια, ζωντανά χρώματα και πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Μπορούν να τοποθετηθούν είτε εξωτερικά, όπου στην ουσία δουλεύουν σαν φωτεινές πινακίδες, είτε και μέσα στο κατάστημα τόσο στη βιτρίνα – όπου μπορούν να προβάλλουν διαφημίσεις – όσο και μέσα στον ίδιο τον χώρο για να δημιουργήσουν μία ωραία ατμόσφαιρα με χαλαρωτικά video ή έξυπνες διαφημίσεις.

Αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όσον αφορά τα video wall, είναι το γεγονός ότι στην ουσία πρόκειται για υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες μάλιστα είναι και ιδιαίτερα ευαίσθητες. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι δεν μπορούμε απλά να τις τοποθετήσουμε και να «ξενοιάσουμε», αλλά θα πρέπει και να τις προσέχουμε και να τις συντηρούμε για να είμαστε πάντα σίγουροι ότι θα δουλεύουν στην εντέλεια και χωρίς περιττά προβλήματα και βλάβες. Ας δούμε λοιπόν μερικές απλές συμβουλές για να είναι πάντα τα video wall σας σε άριστη κατάσταση.

1: Κρατήστε τα καθαρά

Όπως όλα τα ηλεκτρονικά προϊόντα, έτσι και τα video wall δεν τα πάνε και ιδιαίτερα καλά με την σκόνη και την βρωμιά. Τα σωματίδια αυτά εισχωρούν μέσα στα κυκλώματα και δημιουργούν προβλήματα, ενώ μπορεί ακόμη και να κλείσουν τις διόδους εξαερισμού και να δημιουργήσουν προβλήματα υπερθέρμανσης τα οποία και να αποδειχτούν καταστροφικά για το μηχάνημα. Θα πρέπει λοιπόν να τα καθαρίζετε απαλά με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί και να τηρείτε πιστά της όποιες οδηγίες του κατασκευαστή.

Videowall - Φορητό Stand P2,5 - LED Εσωτερικού χώρου - Δείγμα 52: Καθαρή οθόνη = μεγαλύτερη ορατότητα

Μπορεί τα video wall να είναι τόσο δημοφιλή γιατί είναι πολύ εύκολα ορατά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζονται και λίγη «βοήθεια» για να παράγουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να δουλέψουν στο πλήρες εύρος των δυνατοτήτων τους. Καλό είναι λοιπόν οι οθόνες τους να είναι πάντα καθαρές. Αυτό ισχύει ακόμη πιο πολύ αν είναι σε εσωτερικό χώρο καθώς η «βρωμιά» στην οθόνη θα γίνει ακόμη πιο εύκολα αντιληπτή και θα δημιουργήσει και άσχημη εικόνα για το κατάστημα. Προτείνεται καθαρισμός με ειδικό πανάκι και προϊόντα καθαρισμού, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο sparkle.gr.

3: Προσοχή στα καλώδια

Το video wall δεν αποτελείται μόνο από την οθόνη ή τις οθόνες του. Όπως θα έχετε σίγουρα προσέξει, ένα μεγάλο πλήθος καλωδίων συνδέουν τις συσκευές μεταξύ τους αλλά και με άλλες συσκευές, παροχές ρεύματος κλπ. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο στα καλώδια σε τακτικά διαστήματα και να βλέπετε αν είναι όλα σε καλή κατάσταση ή αν έχουν αρχίσει να φθείρονται. Αν δείτε δείγματα φθοράς ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, ειδοποιήστε αμέσως έναν ηλεκτρολόγο ή τον τεχνικό του video wall σας.

4: Μην παραμελείτε τους υπολογιστές

Τα video wall συνήθως συνδέονται με υπολογιστές οι οποίο και στην ουσία είναι οι μονάδες ελέγχου τους και αφιερώνονται αποκλειστικά σχεδόν στη λειτουργία τους και στην προβολή των μηνυμάτων και των video. Αν πάθουν κάτι αυτοί οι υπολογιστές, στην ουσία δεν θα έχετε video wall, γι’ αυτό καλό θα ήταν να τους προσέχετε τόσο όσον αφορά το λογισμικό τους (προγράμματα antivirus, ενημερώσεις κλπ) – δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να προβάλλει το video wall της βιτρίνας σας ειδοποιήσεις για ενημερώσεις λογισμικού καθώς παίζει video – και το hardware.

5: Αφήστε τα να ξεκουραστούν και λίγο

Ένα μέσο video wall έχει γύρω στις 100,000 ώρες ζωής ή λειτουργίας και γενικά είναι σχεδιασμένο για να δουλεύει πολλές ώρες κάθε μέρα, ωστόσο καλό είναι να το αφήνετε και λίγο να «ξεκουραστεί». Για δύο ώρες την ημέρα λοιπόν είναι καλό να τα σβήνετε. Επίσης, αν δεν τα ανάβετε κάθε μέρα, φροντίστε να τα ανάβετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τη σωστή λειτουργία τους.