Δείγμα Πινακίδας Πρατηρίου

Τα βενζινάδικα είναι γνωστό ότι πρέπει βάσει νόμου να ενημερώνουν τους οδηγούς και γενικά των κόσμο για τις τιμές τους και μάλιστα σχεδόν συνέχεια. Αν ένα πρατήριο δεν ενημερώσει έντονα τις τιμές του και δεν τις προβάλλει ξεκάθαρα κι ευδιάκριτα, κινδυνεύει με μεγάλα πρόστιμα αλλά και με άλλες ποινές, οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα αυστηρές και να προκαλέσουν μεγάλες οικονομικές ζημιές ή ακόμη και την αφαίρεση της άδειας. Με απλά λόγια, αν είστε ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων, σίγουρα ξέρετε πολύ καλά ότι με τις τιμές δεν παίζουμε και γενικά, πρέπει να φροντίζουμε πάντα να είμαστε εντάξει με αυτό το θέμα, αφού είναι και το πρώτο που θα προσέξει ένας πελάτης.

Πέρα όμως από το νόμο, υπάρχει και άλλος ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να δείχνουμε καθαρά κι έντονα τις τιμές: αν είναι χαμηλές, είναι σίγουρα η καλύτερη διαφήμιση για το πρατήριο και ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσουμε νέους πελάτες και ν αυξήσουμε τα κέρδη μας. Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, μία σωστή πινακίδα πρατηρίου είναι η καλύτερη λύση για να είναι το κατάστημα καλυμμένο από νομική πλευρά, αλλά και να εξασφαλίσει μεγάλο αριθμό πελατών.

Η καλύτερη λύση για ένα πρατήριο

Όσον αφορά τα πρατήρια υγρών καυσίμων, θα λέγαμε ότι η καλύτερη λύση είναι σίγουρα μία καλή οθόνη LED. Πρόκειται για μία απλή στη χρήση κατασκευή η οποία μπορεί να πετύχει με ευκολία όλα όσα χρειάζεται ένα βενζινάδικο από τη πελατεία του. Οι πινακίδες αυτές είναι η καλύτερη λύση για όλα τα προβλήματα και είναι απολύτως νόμιμες, παρά το γεγονός ότι δεν είναι κάτι καινούργιο ή επαναστατικό από άποψη τεχνολογίας. Ας δούμε γιατί είναι όντως η καλύτερη λύση.

Πυλώνας ΒενζινάδικουΜεγάλη ευκρίνεια

Μία πινακίδα LED αποτελείται από ειδικά φωτεινά στοιχεία LED. Τα στοιχεία αυτά – στην ουσία είναι ειδικοί λαμπτήρες – είναι ιδιαίτερα φωτεινά και ως εκ τούτου εξασφαλίζουν πάρα πολύ μεγάλη ορατότητα σε όλες τις ώρες της μέρας και υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Με άλλα λόγια, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι τόσο οι ελεγκτικές αρχές όσο και οι υποψήφιοι πελάτες σας θα βλέπουν τις πινακίδες και τις τιμές σας, οπότε θα είστε απόλυτα καλυμμένοι τόσο άποψη νομική όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαφήμιση και την κοινοποίηση των τιμών σας στους πελάτες.

Άμεση εφαρμογή

Η ταχύτητα είναι το παν όσον αφορά την αναγραφή και κοινοποίηση των τιμών σε ένα βενζινάδικο. Έστω και μία φορά να μπει βενζίνη με την παλιά τιμή ενώ αυτή έπρεπε να έχει ανανεωθεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστούν πολλά και ιδιαίτερα άσχημα νομικά προβλήματα. Θα πρέπει λοιπόν η πινακίδα σας να αναγράφει άμεσα τις όποιες αλλαγές. Οι πινακίδες LED ανανεώνονται άμεσα και χωρίς καθόλου καθυστέρηση και μάλιστα μόνο με το πάτημα μερικών κουμπιών, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον χρόνο αναγραφής.

Εύκολη χρήση

Δεδομένου ότι η αλλαγή των τιμών σε ένα πρατήριο βενζίνης είναι κάτι που γίνεται πολύ συχνά – σίγουρα κάθε πρωί για παράδειγμα – η όλη διαδικασία για την ολοκλήρωση της θα πρέπει να είναι απλή και γρήγορη ώστε να μπορεί να την εκτελέσει ακόμη κα κάποιος βενζινάς που δεν είναι και ιδιαίτερα γνώριμος και εξοικειωμένος με την τεχνολογία. Οι πινακίδες LED για πρατήρια βενζίνης συνήθως έχουν ένα ενσωματωμένο πληκτρολόγιο στο οποίο απλά πληκτρολογεί κανείς τη τιμή που θέλει και αυτή αναγράφεται άμεσα. Σε ορισμένα μοντέλα ο έλεγχος της πινακίδας μπορεί να γίνει απομακρυσμένα, αρκεί να έχουν σύνδεση WiFi.

Τι να προσέξετε στο κατάστημα

Σε μία μεγάλη επιχείρηση με πινακίδες και παρόμοια είδη, όπως το sparkle.gr, είναι πολύ πιθανό να τραβήξει το ενδιαφέρον σας κάποιο άλλο μέσο προβολής και διαφήμισης, όπως ας πούμε ένα video wall. Φροντίστε να ενημερώσετε την επιχείρηση ότι έχετε βενζινάδικο καθώς κάποιες μέθοδοι προβολής όπως οι οθόνες LED ή τα video wall απαγορεύονται για χρήση στον δρόμο καθώς μπορεί να αποσπάσουν τη προσοχή των οδηγών και να προκαλέσουν ατυχήματα.