Έγχρωμος Σταυρός Φαρμακείου - Δείγμα 16

Ο σταυρός φαρμακείου είναι στην ουσία κάτι σαν τη ταυτότητα του. Πέρα από το γεγονός ότι είναι υποχρεωτικό να φαρμακεία σε όλη τη χώρα – και την Ευρώπη γενικότερα – να έχουν έναν φωτεινό πράσινο σταυρό σε ευκρινές σημείο και να τον έχουν αναμμένο όσο είναι ανοιχτό το κατάστημα, ο σταυρός είναι αυτός που δείχνει σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο ότι πρόκειται να μπουν σε ένα φαρμακείο, πράγμα πολύ χρήσιμο αν κάποιος πάθει κάτι και χρειάζεται επειγόντως κάποιο φάρμακο ή βοήθεια. Με άλλα λόγια, απλά δεν νοείται στις μέρες μας να υπάρχει φαρμακείο χωρίς τον γνωστό σε όλους μας φωτεινό πράσινο σταυρό.

Ο σταυρός λοιπόν είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο στην «εξωτερική εμφάνιση» ενός φαρμακείου, γι’ αυτό και η επιλογή του δεν πρέπει να γίνεται «ελαφρά τη καρδία». Ας δούμε λοιπόν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν πρόκειται να αγοράσετε έναν σταυρό φαρμακείου.

1: Η ορατότητα είναι το παν

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε έναν σταυρό φαρμακείου είναι η ορατότητα του. Ο σταυρός σας θα πρέπει να είναι πάντα ορατός και μάλιστα έντονα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί σε εμφανή τοποθεσία ενώ θα πρέπει να λάμπει και τόσο πολύ που να είναι ορατός τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα και ακόμη και με τις χειρότερες καιρικές συνθήκες. Η αλήθεια είναι ότι οι απλοί σταυροί από Νέον απλά δεν είναι και τόσο έντονα ορατοί, γι’ αυτό και η πιο μοντέρνα τάση είναι οι σταυροί με φωτεινά στοιχεία LED.

2: Όσο πιο ξεχωριστός ο σταυρός σας, τόσο το καλύτερο

Όπως είπαμε και πριν ο σταυρός είναι αυτό που δείχνει στους περαστικούς ότι ένα κατάστημα είναι φαρμακείο, δεν παύει όμως να είναι και μια μορφή διαφήμισης. Είναι αυτό που θα τραβήξει τη προσοχή του περαστικού και θα τον κάνει να έρθει στο φαρμακείο σας. Καλό είναι λοιπόν ο σταυρός σας να ξεχωρίζει από τους άλλους, αυτό μπορεί να το κάνει με το να είναι πολύ φωτεινός αλλά και με το σχήμα του ή το σχέδιο του. Υπάρχουν LED σταυροί που μπορούν να προβάλουν απλά animations ή ακόμη και πληροφορίες για τον καιρό κλπ.

Έγχρωμος Σταυρός Φαρμακείου Videowall - Δείγμα 13

3: Σκεφτείτε τους σταυρούς Videowall

Όσον αφορά τους σταυρούς φαρμακείου, η πιο σύγχρονη και πρωτότυπη λύση είναι οι ειδικοί σταυροί videowall οι οποίοι είναι ειδικά σχεδιασμένοι για φαρμακεία και πέρα από τον κλασικό σταυρό, μπορούν να προβάλλουν και πληροφορίες όπως τον καιρό και την ώρα αλλά ακόμη και μικρά βίντεο και διαφημίσεις. Ακόμη και αν δεν βάλετε το video wall στο σταυρό σας, μπορείτε να το βάλετε στη βιτρίνα σας.

4: Προσέξτε το σύστημα χειρισμού του σταυρού σας

Πλέον οι περισσότεροι σταυροί έχουν και κάποια πινακίδα με κυλιόμενα μηνύματα ή μπορούν και να προγραμματιστούν για να λάμπουν συγκεκριμένες ώρες και με συγκεκριμένα μοτίβα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι ο σταυρός που θα επιλέξετε να είναι εύχρηστος και ο προγραμματισμός και οι άλλες ρυθμίσεις του να μπορούν να γίνουν γρήγορα και κατά προτίμηση με έναν απλό ηλεκτρονικό υπολογιστή ή λάπτοπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι μπορούν να ρυθμιστούν και ασύρματα μέσω του WiFi του καταστήματος και αποτελούν μία πολύ καλή λύση αφού δεν θα γεμίσουν τον χώρο σας με περιττά καλώδια.

5. Προσοχή στους νόμους και τους κανονισμούς του συλλόγου σας

Καλό θα είναι να ξέρετε ότι υπάρχουν κάποιοι νόμοι του Κράτους αλλά και κανονισμοί των φαρμακευτικών συλλόγων όσον αφορά τους σταυρούς των φαρμακείων. Για παράδειγμα, θα πρέπει να είναι φωτεινοί και πράσινοι, άλλο χρώμα δεν γίνεται δεκτό και συνήθως τιμωρείται και με πρόστιμα. Επιπλέον, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αξιοπρέπεια του κλάδου, πολλοί σύλλογοι επιβάλλουν περιορισμούς στους σταυρούς, όπως για παράδειγμα την απαγόρευση των video wall. Εννοείται πως θα πρέπει να ελέγξετε και να καταλάβετε αυτούς τους περιορισμούς πριν να κάνετε μία αγορά.