Πινακίδα LED Display Προορισμού Θεσσαλονίκη

Οι πινακίδες ανέκαθεν έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων. Όχι μόνο προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το που είναι κάποιος, που πηγαίνει και τι πρέπει να προσέχει, αλλά μπορούν να χρησιμεύσουν και σαν μέσα διαφήμισης αφού μπορούν να ενημερώσουν τους περαστικούς ακόμη και για τις τιμές και τις προσφορές ενός καταστήματος. Όταν ακούμε την λέξη «πινακίδα» στους περισσότερους έρχεται στο μυαλό η εικόνα μιας ταμπέλας σαν αυτών της τροχαίας ή μιας απλής φωτεινής επιγραφής που απλά λέει το όνομα της επιχείρησης και αυτό που πουλάει. Η αλήθεια είναι όμως ότι όπως και όλα τα πράγματα, έτσι και οι πινακίδες έχουν αλλάξει κι έχουν εξελιχθεί με την πρόοδο της τεχνολογίας.

Οι πινακίδες στις μέρες μας είναι ηλεκτρονικές και συνήθως αποτελούνται από φωτεινά στοιχεία στα οποία μπορούν να αναγραφούν διάφορα μηνύματα αλλά ακόμη και σχέδια τα οποία μάλιστα πολλές φορές και ανάλογα με την πινακίδα μπορεί να είναι και κινούμενα. Οι πινακίδες λοιπόν στις μέρες μας είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για τη διαφήμιση μίας επιχείρησης και την προσέλκυση νέων πελατών, οπότε δεν είναι τυχαίο ότι τις βλέπουμε σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις. Δεν είναι όμως μόνο τα καταστήματα στα οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη μία σύγχρονη πινακίδα στην οποία μπορούν να αναγραφούν εύκολα και γρήγορα διάφορα μηνύματα.

Πλέον υπάρχουν πολλά και διάφορα είδη πινακίδων τα οποία απευθύνονται και σε συγκεκριμένους τύπους επιχειρήσεων. Τα φαρμακεία έχουν τους σταυρούς τους, οι οποίοι μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε πινακίδες με μηνύματα και πληροφορίες, χωρίς μάλιστα να γίνεται παράβαση σε κάποιους νόμους. Τα βενζινάδικα έχουν ειδικές ταμπέλες χάρη στις οποίες μπορούν και αναγράφουν τις τιμές της βενζίνης και των άλλων καυσίμων πάρα πολύ γρήγορα. Επιπλέον, βλέπουμε και πολλά καταστήματα να έχουν πλέον μεγάλα video wall στα οποία προβάλλουν διαφημίσεις και άλλα μηνύματα τόσο έξω από το κατάστημα όσο και μέσα για να δημιουργήσουν μία μοναδική ατμόσφαιρα.

Μία από τις πιο ειδικές και ξεχωριστές κατηγορίες πινακίδων είναι οι πινακίδες προορισμού.

Led Wall P6 διαστ. 100cmX40cm Διπλής Όψης εξωτερικού χώρου για ΚΤΕΛ νομού Ζακίνθου

Τι είναι οι πινακίδες προορισμού

Οι πινακίδες του προορισμού στην ουσία είναι φωτεινές πινακίδες συνήθως με φωτεινά στοιχεία LED οι οποίες αναγράφουν τον προορισμό κάποιου μέσου μεταφοράς, αυτός είναι και ο λόγος που λέγονται πινακίδες προορισμού. Οι εν λόγω πινακίδες πρέπει οπωσδήποτε να είναι πολύ φωτεινές κι ευδιάκριτες έτσι ώστε να φαίνονται εύκολα και καθαρά κάτω  από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και ακόμη και με ομίχλη ή με τον χειρότερο καιρό, έτσι ώστε οι περαστικοί και οι επιβάτες να μπορούν να δουν από όπου και να βρίσκονται το που πάει το λεωφορείο. Ανάλογα με το μήκος του ονόματος του προορισμού, οι πινακίδες αυτές μπορεί να είναι «κυλιόμενες» ή σταθερές. Επίσης, καλό είναι υπάρχει και η δυνατότητα να γραφούν και άλλα μηνύματα σε αυτές, όπως ας πούμε ευχές τις γιορτές ή έκτακτες ανακοινώσεις.

Σε ποιους απευθύνονται οι πινακίδες προορισμού

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, οι πινακίδες προορισμού απευθύνονται στα μέσα μεταφοράς και συγκοινωνίας αλλά και σε όσους σχετίζονται με αυτά. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τις δείτε σε λεωφορεία, ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, πλοία, φορτηγά και γενικά οποιοδήποτε όχημα μεταφέρει ανθρώπους ή υλικό και πρέπει να εκθέτει ξεκάθαρα τον προορισμό του.

Οι πινακίδες προορισμού χρησιμοποιούνται επίσης και σε τουριστικά γραφεία αλλά και σε σταθμούς λεωφορείων, σταθμούς τρένων και λιμάνια για να βοηθήσουν τους επιβάτες να πάνε στο μέσο που θα τους πάει στον προορισμό. Και σε αυτή τη περίπτωση μπορεί εκτός από τον προορισμό να αναγράφονται και άλλες πληροφορίες που μπορεί να αφορούν τους επιβάτες και το ταξίδι τους, όπως αλλαγές στο δρομολόγιο ή καθυστερήσεις. Στο sparkle.gr θα βρείτε μία πολύ μεγάλη ποικιλία από πινακίδες προορισμού και το έμπειρο προσωπικό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη για σας και την επιχείρηση σας.