Στις μέρες μας είναι αρκετά δύσκολο για μία επιχείρηση να τραβήξει τη προσοχή του κόσμου, ειδικά τώρα που όλοι είναι μονίμως κολλημένοι στις οθόνες των κινητών τους. Είναι σχεδόν αδύνατον να κεντρίσει το ενδιαφέρον των περαστικών μία απλή βιτρίνα ή μερικές φωτογραφίες ή και μικρές διαφημιστικές αφίσες, καθώς οι περισσότεροι – και ειδικά οι νέοι – απλά όλα αυτά τα διαγράφουν άμεσα από το οπτικό τους πεδίο. Για κάποιες επιχειρήσεις η λύση είναι η δημιουργία μίας πολύ πρωτότυπης και θεαματικής βιτρίνας, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατόν για όλες τις επιχειρήσεις, τόσο λόγω κόστους όσο και λόγω του είδους ή των προϊόντων διαφόρων επιχειρήσεων.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει κανείς αν θέλει το κατάστημα του να τραβάει τα βλέμματα του κόσμου, είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να κάνει κάτι που θα τους τραβήξει αμέσως το βλέμμα. Με άλλα λόγια, κάτι που να ξεχωρίζει μέσα στο αστικό περιβάλλον. Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση για να το πετύχει κανείς αυτό, είναι οι πινακίδες LED κυλιόμενων μηνυμάτων.

Τι είναι οι πινακίδες κυλιόμενων μηνυμάτων;

Οι πινακίδες αυτές κατ’αρχάς δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχουν στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό, απλά τώρα έχουν τελειοποιηθεί ακόμη περισσότερο χάρη στη πρόοδο της τεχνολογίας. Επιπλέον, θα λέγαμε ότι στις μέρες μας πια είναι και πιο αποτελεσματικές από ποτέ. Αν λοιπόν έχετε δει ποτέ μία πινακίδα που αναγράφει πληροφορίες όπως την ώρα και τη θερμοκρασία μαζί με κάποιο μήνυμα, πιθανότατα έχετε δει πινακίδα LED κυλιόμενων μηνυμάτων.

Οι πινακίδες όπως θα έχετε καταλάβει κι εσείς, δεν είναι απλές πινακίδες σαν αυτές που βλέπουμε στον δρόμο, είναι ηλεκτρονικές κατασκευές οι οποίες μπορούν να προβάλουν μια μεγάλη ποικιλία μηνυμάτων τα οποία μπορούν και να κατασκευάζονται σε πραγματικό χρόνο (πχ πληροφορίες για την ώρα και τη θερμοκρασία). Στην ουσία αποτελούνται από ένα ειδικό κύκλωμα και φωτεινά στοιχεία LED τα οποία και τοποθετούνται σε μία ειδική κατασκευή η οποία είναι σχεδιασμένη για να αντέχει την «ταλαιπωρία» των εξωτερικών χώρων. Τα φωτεινά στοιχεία μπορούν να έχουν ένα μόνο χρώμα – συνήθως είναι το κόκκινο αλλά υπάρχει και μεγάλη ποικιλία για να επιλέξετε – ή και αρκετά ενώ υπάρχουν ακόμη και πινακίδες που μπορούν να παίξουν κανονικό βίντεο.

Κάθε πινακίδα συνοδεύεται και από μία συσκευή εισόδου για τη ρύθμιση της και τη συγγραφή των μηνυμάτων ενώ μπορεί να έχει και διάφορους αισθητήρες ή να συνδέεται με άλλες συσκευές για να προβάλλει κάποιες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως την ώρα και τον καιρό.

 

Τι κάνει τις πινακίδες αυτές τόσο ξεχωριστές;

Σε αντίθεση με τις απλές επιγραφές και τις αφίσες, οι πινακίδες LED είναι σχεδιασμένες για να ξεχωρίζουν. Τα φωτεινά στοιχεία LED είναι πολύ φωτεινά και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να φαίνονται σε εξωτερικούς χώρους όλη τη διάρκεια της ημέρας, ό,τι καιρό και να κάνει. Μία πινακίδα LED κυλιόμενων μηνυμάτων θα τραβήξει αμέσως το βλέμμα των περαστικών χάρη στη φωτεινότητα της. Τα μηνύματα που προβάλλονται στις πινακίδες αυτές μπορεί να αφορούν κάποιες ειδικές προσφορές, τα προϊόντα του μαγαζιού έτσι ώστε να ξέρει ο περαστικός τι επιχείρηση είναι αλλά και απλές πληροφορίες όπως η ώρα κλπ. Ακόμη και μία τέτοια πληροφορία μπορεί να είναι αρκετή για να τραβήξει το βλέμμα κάποιου στη βιτρίνα σας.

Ποιος χρειάζεται τις πινακίδες αυτές;

Με απλά λόγια, οι πινακίδες LED κυλιόμενων μηνυμάτων χρειάζονται σε κάθε επιχείρηση που θέλει να τραβήξει τη προσοχή του κόσμου, αλλά δεν μπορεί να το κάνει εύκολα λόγω του είδους των προϊόντων ή των υπηρεσιών της ή την έλλειψη μίας εντυπωσιακής βιτρίνας. Θα τις δείτε συχνά σε φαρμακεία, ψιλικατζίδικα, μεσιτικά και άλλα γραφεία, φροντιστήρια και ΙΙΕΚ και ακόμη και σε περίπτερα. Σε γενικές γραμμές είναι μία πολλή φθηνή αλλά και ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματική μορφή διαφήμισης η οποία μάλιστα δεν είναι και καθόλου ενοχλητική, αφού μπορεί να προσφέρει και χρήσιμες πληροφορίες που δεν αφορούν αποκλειστικά την επιχείρηση. Στο sparkle.gr θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία για να επιλέξετε τη λύση που ταιριάζει καλύτερα για σας και την επιχείρηση σας.